Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes GLB nu officieel: stoere suv met 7 zitplaatsen

Nieuws: Mercedes GLB nu officieel: stoere suv met 7 zitplaatsen

Mercedes GLB nu officieel: stoere suv met 7 zitplaatsen

13.06.2019

Haal het meetlint tevoorschijn en meet je vrienden en familieleden op, want de Mercedes GLB is leverbaar met een derde zitrij voor passagiers tot 1,68 meter lang. Fijn dat Mercedes zo eerlijk is over de beperkte been-, en hoofdruimte op zitplaatsen zes en zeven. We zijn ook content met het design van de compacte suv: wat een potig en strak ontwerp! Een soort van mini-GLK.

De GLB staat op hetzelfde platform als de nieuwe A- en B-klasse. Onder zijn vlakke motorkap ligt altijd een viercilindermotor. Dat is een benzinemotor van 1,3 liter (GLC 200: 163 pk, 250 Nm) of 2,0 liter (GLB 250: 224 pk, 350 Nm), of een 2,0-liter dieselmotor. De 150 pk sterke GLB 200 d levert 320 Nm en de krachtiger 220 d schopt het tot 190 pk en 400 Nm.

Mercedes GLB met automaat
Volgens de technische specificaties heeft elk model een automatische transmissie. Bijna alle automaten hebben acht versnellingen, alleen de GLB 200 – de instapbenzineversie – heeft er zeven. De krachtigste benzine- en dieselmotor worden geleverd met 4Matic vierwielaandrijving.

Ruimer dan de Mercedes GLC
Bij de GLB staan de voor- en achterwielen tien centimeter verder uit elkaar dan bij de B-klasse. Dat doet wonderen voor de binnenruimte. Mercedes belooft veel beenruimte voor de passagiers op de achterbank. Een bank die je trouwens over een afstand van 14 centimeter kunt verschuiven en in drie delen kunt neerklappen. Zonder de derde zitrij, bedraagt de bagageruimte 560 tot 1755 liter. Dat maakt de GLB ruimer dan de Mercedes GLC.

Overeenkomsten met S-klasse
Mercedes geeft ook hoog op over de veiligheid, het comfort en de bediening van de GLB. Zo kan de compacte suv deels autonoom rijden, net als de S-klasse. Op de optielijst staan ook adaptieve schokdempers en een mix van muziek en licht genaamd Energizing Comfort Control, dat je in je hum brengt. Achter het stuur zien we dezelfde haarscherpe beeldschermen als in de A- en B-klasse. En ook de GLB luistert naar "Hey Mercedes". Hey Mercedes: puik werk.

De Mercedes GLB staat eind 2019 bij de dealer.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model