Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Stilstaan met lege tank

Nieuws: Stilstaan met lege tank

VVD: 'Stilstaan met lege tank? Dan 1500 euro boete!'

30.04.2019

Sta je met een lege brandstoftank of batterij langs de kant van de snelweg? Dan moet je een boete krijgen van 1500 euro, vindt de VVD. Had je maar beter moeten opletten.

Voorheen stond er een boete van 230 euro op het stilvallen langs de snelweg door brandstofgebrek. Het gerechtshof in Leeuwarden oordeelde in 2018 echter dat het als noodgeval gezien moet worden, dus werd de boete geschrapt.

Levensgevaarlijk
Volgens Rijkswaterstaat is een lege tank geen noodgeval, maar nalatigheid. De overheidsorganisatie is niet blij met de beslissing van het gerechtshof en noemt het "levensgevaarlijk" om een auto op de vluchtstrook te parkeren.

Waarschuwingslampje
VVD-Kamerlid Remco Dijkstra is het met daar helemaal mee eens. Hij zei tegen de Telegraaf: "Is het gerechtshof ervan op de hoogte dat iedere auto is voorzien van een waarschuwingslampje en een brandstofmeter?"

Nalatigheid
Hij noemt stilvallen door een lege tank of batterij "nalatigheid van automobilisten". Daarom moet de boete niet alleen opnieuw ingevoerd worden, maar worden verhoogd naar 1500 euro. Dijkstra wil dat ministers Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) en Grapperhaus (Justitie) naar de wet gaan kijken.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model