Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota Supra GR

Nieuws: Toyota Supra GR

De nieuwe Toyota Supra is hier!

03.01.2019

2019 is het jaar van de nieuwe Toyota Supra. Al was 2018 dat feitelijk ook al. Zoveel teasers, gelekte details en tamtam hebben we zelden eerder gezien. De nieuwe Toyota Supra heeft zich ermee in de kijker gespeeld en de verwachtingen zijn zeer hoog gespannen.

Zijn we heel erg verrast nu we de hand hebben weten te leggen op deze eerste twee (gelekte) officiële foto's van de nieuwe Supra? Nee, dat niet. Met de FT-1 Concept was ons al duidelijk welke richting het design op zou gaan. En na de talloze gecamoufleerde prototypes alsook foto's van het productiemodel was het design al weinig verrassend meer.

Toyota Supra A90
Met de Supra A90 mag de Japanse sportauto het stokje overnemen van de in 1986 geïntroduceerde Supra A70. Een legende en voor velen een auto die naast de Ferrari F40 boven het bed hing.

Toyota Gazoo Racing (GR)
De ontwikkeling van de nieuwe Toyota Supra GR werd gedaan in samenwerking met Toyota Gazoo Racing. Vandaar ook de toevoeging GR aan zijn naam. Gazoo Racing is de autosportdivisie van Toyota en verantwoordelijk voor onder meer de Yaris WRC en de TS050 Hybrid (Le Mans).

Prestaties nieuwe Toyota Supra
Geheel in lijn met zijn voorgangers wordt de nieuwe Supra ook aangedreven door een zescilinder. Die ligt voorin en brengt zijn kracht over op de achterwielen. De 3.0 liter is 300 pk sterk en voorzien van een turbo. Het resultaat daarvan is een sprint van 0-100 km/h in minder dan 5 seconden.

Toyota claimt een optimale gewichtsverdeling, lichtgewicht constructie en laag zwaartepunt. Concreet; een 50:50-gewichtsverdeling en de toepassing van veel aluminium.

Introductie Detroit 2019
Weten we nu alles? Nee, nog lang niet. Want officieel is de nieuwe Supra nog altijd niet onthuld. Die eer komt te beurt aan de Detroit Motor Show die in de eerste week van januari 2019 plaats zal vinden. Laten we hopen dat Toyota ons dan echt alle details gaat meedelen. Tot die tijd kunnen we ons vergapen aan het vele Supra-nieuws dat er inmiddels verschenen is. En wat dacht je van de geruchten over een Supra met viercilinder?

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model