Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Aston Martin Rapide AMR

Nieuws: Aston Martin Rapide AMR

Aston Martin heeft de Rapide AMR af

14.06.2018

In het kielzog van de DB11 AMR presenteert Aston Martin de Rapide AMR. Het gaat hier om het productiemodel van de vorig jaar gepresenteerde, gelijknamige conceptversie.

Het sublabel AMR werd vorig jaar opgericht om een brug te slaan tussen de straatmodellen en de volbloed racers van Aston Martin. En nu mag de uit 2010 stammende en daarmee eigenlijk stokoude Rapide nog eenmaal schitteren als zodanig. Met onder de lange motorkap een vermogen van 603 pk, uiteraard afkomstig van de atmosferische 5.9 liter V12.

De snelste?
Een sprintje trekken naar 100 km/h doet de vierdeurs in 4,4 seconden. Hiermee doet de Rapide AMR een serieuze gooi naar de titel van 's werelds snelste limousine. Op de Nürburgring is dat de XE SV Project 8 van collega Jaguar. Maar die haalt dan weer geen 330 km/h als topsnelheid.

Vanquish S-componenten
Om Moeder Natuur zo lang mogelijk de baas te blijven, geeft Aston de Rapide AMR immense remmen mee met zes zuigers per voorwiel en vier per achterwiel. De schijven zijn bovendien carbon-keramisch om fading tegen te gaan. Rollen doet de Rapide AMR op speciaal gesmede 21 inch wielen die extra stijf zijn volgens Aston Martin. Michelin zorgt voor geschikt rubber, terwijl naar het koelsysteem van de Vanquish S is gegrepen om de twaalfcilinder niet over de kook te brengen wanneer 'ie aan de bak moet.Tot slot, de Rapide AMR is verkrijgbaar in drie kleurenschema's, gecombineerd met de tinten Mariana blauw, Scintilla zilvergrijs, Lightning zilvergrijs en Onyx zwart. Hebben? Dat kan vanaf het vierde kwartaal tegen een prijs van rond de 2,5 ton.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model