Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Kort autonieuws: Suzuki Alto

Kort autonieuws: Suzuki Alto

De nieuwe Alto

05.09.2008

Op het autosalon van Parijs in oktober dit jaar stelt Suzuki de nieuwe, fris ontworpen Alto voor. De kleine auto moet comfortabel en milieuvriendelijk zijn. Nu al gaven de Japanners de eerste foto’s vrij van de kleine auto.

Aan de buitenkant oogt de nieuwe Alto fris en frank met grille, die een beetje doet denken aan de Nissan Micra. De standaardversie neemt in grote lijnen het design over van het studieconcept A-Star, dat bij het begin van dit jaar op de beurs van Nieuw Delhi te zien was.

Klein van buiten, groot van binnen
De juiste afmetingen van de nieuwkomer zijn nog niet bekend, maar ze zullen de 3,5 meter van zijn voorganger niet ver ontlopen. Hij wil vooral de jonge, door het zoeken naar een parkeerplaats geplaagde grootstedelingen aanspreken. Zoals gebruikelijk bij Suzuki, mag bij de vierzits Alto ondanks de kleine afmetingen worden gehoopt op veel binnenruimte.

De compacte carrosserie moet bovendien een lage cw-waarde vertonen, wat op zijn beurt weer gunstig is voor het verbruik. Tot nu toe verried Suzuki alleen dat de Alto slechts 109 gram CO2 per kilometer zal gaan uitstoten. Dat zou wijzen op een benzineverbruik van nauwelijks viereneenhalf liter per 100 kilometer. Welke motor er onder kap zit is nog niet precies bekend: alleen staat vast, dat het een éénliter-motor wordt. Bij de voorganger was dat een 63 pk sterke 1,1 liter viercilinder.

Afkomstig uit India
De bij Maruti in India gebouwde Alto is te koop vanaf het voorjaar van 2009.  Nadere informatie over de nieuwe Alto wil Suzuki pas mededelen op het Salon van Parijs. (mg)

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model