Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Kort autonieuws Renault Laguna Coupé

Kort autonieuws: Renault Laguna Coupé

Trendy tegen de trend in

29.07.2008

Grote coupé’s zijn in, vooral die met vier deuren. Het nieuwste voorbeeld: de Passat CC. Maar de klassieke tweedeurs layout heeft nog lang niet afgedaan: eind 2008 komt Renault met een dergelijke elegante afgeleide van de Laguna. Wij hebben de eerste foto’s en informatie.

De goed 4,60 meter lange en 1,4 meter hoge coupé maakt indruk met zijn smaakvolle, lang gestrekte carosserie. In essentie komt de productie-versie – op enkele extravagante details na – overeen met een in de herfst van 2007 voorgestelde voorstudie.

Britse accenten
Foto's: Kort autonieuws Renault Laguna CoupéDe voorzijde van de coupé is afkomstig van de actuele Laguna met zijn eigenzinnig koplampen. Het design van de achterlichten met LED-techniek herinnert daarentegen eerder aan een Jaguar of een Aston Martin. De naar achter langzaam dalende daklijn eindigt in een relatief hoge achterzijde.

Over de binnenruimte wil Renault nog niet veel kwijt. Op een officiële mini-website over de coupé zijn  echter al enkele foto’s van het interieur te zien: deze tonen een met de gewonen Laguna identiek dashboard. Over de grootte van de kofferruimte en de zitruimte achterin zwijgt Renault vooralsnog. Ook andere details worden pas bekend gemaakt op het Autosalon van Parijs in oktober 2008.

Krachtige V6-motoren
Foto's: Kort autonieuws Renault Laguna CoupéOok voor wat betreft de motoren en de vermogens houdt Renault zich voor wat betreft de details voorlopig nog op de achtergrond. Wat we nu weten: voor de coupé zal er gekozen kunnen worden tussen twee diesel- en twee benzinemotoren met vier of zes cilinders.

De 3,5-liter V6-benzinemotor in de Laguna Coupé zorgt voor 238 pk. De V6 common rail-diesel levert drie pk’s minder; beide motoren worden standaard gecombineerd met een automatische zes versnellingsbak. De krachtige benzinemotor moet de coupé in minder dan zeven seconden van nul naar 100 km/u brengen, en bereikt een top van 250 km/u.

De beide viercilinders worden ook in de andere Laguna-varianten gebruikt. Het gaat om de twee liter-benzinemotor met 170 pk, en de twee liter-turbodiesel met 173 pk.

Vierwielbesturing: geniaal
Foto's: Kort autonieuws Renault Laguna CoupéNet als bij de reeds beschikbare Laguna-varianten, is ook de coupé beschikbaar met vierwielbesturing. Deze optie zorgt ook bij lage snelheden voor een kleine draaicirkel, en bij hogere snelheden voor een extra portie dynamiek. De Laguna met vierwielbesturing trekt zich gewoon een bocht binnen, hij vraagt om bochten.

Over de prijzen voor de Laguna Coupé doet Renault momenteel nog geen mededelingen.

Foto's: Kort autonieuws Renault Laguna Coupé

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model