Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Kort autonieuws: Lotus Eagle

Kort autonieuws: Lotus Eagle

Op komst

27.08.2008

Na lange afwezigheid zal Lotus eindelijk weer een groter model sportwagen aanbieden. Onder de projectnaam Eagle presenteren de Britten op de London Motor Show op 22 juli 2008 voor het eerst hun 2+2 met pittige optiek en sterke V6-motor. In 2009 moet de wagen op de markt komen.

Het actuele Lotus model Elise en zijn afgeleiden zijn zonder enige twijfel indrukwekkende performance auto’s. Maar toch is de superlichte tweezits helaas ook erg Spartaans en oncomfortabel. De momenteel enige Lotusserie is meer geschikt voor racebanen dan voor dagelijks gebruik. Daarbij kan Lotus terugblikken op een traditie van grote en luxueuze sportwagens. Maar met de productiestop van de Esprit in 2003 kwam deze lijn stilletjes ten einde. Ook de in 2006 geïntroduceerde Europa S was geen stap in een statiger toekomst maar meer een iets comfortabeler uitgevoerde Elise.

Net als de Elise is ook de nieuwe, grotere Lotusserie gebouwd op een aluminium chassis met stalen balken. De motor van de achterwielaandrijving zit uiteraard tussen achteras en passagierscompartiment. Daar moet achter de twee voorste stoelen nog ruimte zijn voor twee noodzitplaatsen. De tweedeurs sportwagen wil Lotus echter ook als pure tweezitswagen met navenant grotere bagageruimte aanbieden.

V6 oefent druk uit
Nog steeds bouwt Lotus geen eigen motoren in zijn wagens in. Net als momenteel bij de Elise zal ook de motor voor de Eagle van Toyota komen. Het 3,5-liter-V6-aggregaat moet een respectabele 280 PK produceren. Er zijn nog geen exacte technische gegevens, Lotus noemt echter ietwat vaag een topsnelheid van boven de 250 km p/u en een acceleratietijd van 0 tot 100 km in circa vijf seconden.

Behalve sportieve rijprestaties zal de wagen ook moderne veiligheidsfeatures leveren. Zo houden ABS remmen en een elektronisch stabiliteitsprogramma de Britse bolide veilig op de baan. Waarbij met name het ESP vrij tolerant uitgevoerd heet te zijn. Het interieur is eveneens sportief vormgegeven. Naast leer, airconditioning, drankhouder, handschoenenvakje moet bovendien een highend navigatie voor een portie luxe zorgen.

Doopfeest op 22 juli
Zo’n 2.000 wagens van de nieuwe serie wil Lotus nog in 2009 produceren. Een exacte marktintroductietermijn voor Duitsland werd nog niet genoemd. Over de prijzen is evenmin al informatie gegeven. De definitieve modelnaam zal Lotus op 22 juli prijsgeven.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model