zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 30.10.2008

ww2.autoscout24.nl?article=91265

Nieuws: Aston Martin One-77

Dit is de Aston Martin One-77!

Dit zijn de allereerste beelden van de Aston Martin One-77. Ondanks dat de fabrikant in Parijs de auto nog netjes onder het doek heeft gehouden en ons opwarmde voor zijn officiële debuut is het toch niet gelukt de One-77 geheim te houden. Deze foto´s zijn namelijk uitgelekt.

Aan officiële details van Aston Martin´s supercar ontbreekt het tot op heden dan ook. Wel kunnen we vertellen dat dit de duurste, meest exclusieve en snelste Aston Martin is die de Britten ooit hebben gebouwd. Met zijn oplage van slechts 77 stuks - die overigens al zijn uitverkocht - is en blijft het een zeldzaam model.

Ontwerpvrijheid
Aston Martin One-77In een eerder vrijgegeven video lieten Aston Martin topman Ulrich Bez en ontwerper Marek Reichman al weten dat ´Project One77´ een absoluut hoogtepunt is in Aston Martin´s bestaan. De ontwerpers kregen veel vrijheid en dat zien we terug in het ontwerp. De auto is overduidelijk een Aston, maar wel met gewaagde details als de vorm van de koplampen, de imposante grille, de grote luchtinlaten en de enorme diffusor.

V12
Aston Martin One-77Het motorisch geweld wordt komt van een 7.3 liter V12 met een vermogen van 710 pk en een koppel van 750 Nm. De motor ligt voorin, is gekoppeld aan een 6-traps automaat en moet voor zeer spectaculaire prestaties zorgen. Temeer ook omdat de auto grotendeels van carbon is vervaardigd en zo´n 1.500 kg weegt.