zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 16.09.2008

ww2.autoscout24.nl?article=85902

Nieuws: Mercedes ConceptFASCINATION

Voorproefje nieuwe E-klasse

Mercedes-Benz laat volgende maand op de Motor Show van Parijs de ConceptFASCINATION zien. Het model ligt een tip van de sluiter op over het design van de nieuwe E-klasse.

Voor het ontwerp kregen de designers 'carte blanche' en het resultaat is een herinterpretatie van de klassieke shooting brake. De designers houden vast aan dubbele koplampen, maar de traditionele ronde vorm is nu ingeruild voor een markant design met rechte lijnen en scherpe hoeken. Deze koplampen maken gebruik van LED-technologie en van in C-vorm samengevoegde optische vezels die als dagrijverlichting dienen. De LED-mistverlichting is geïntegreerd in de chromen strip onderin de bumper. De vorm van de koplampen is zeker iets wat we in de nieuwe E-klasse terug gaan zien.

Paardensport
Mercedes Benz Concept FASCINATIONDe lichte sfeer in het interieur van de ConceptFASCINATION komt voor een belangrijk deel op het conto van het grote glazen panoramadak. Het designteam heeft zich voor het interieur laten inspireren door de wereld van de paardensport, aldus Mercedes. Dit zien we onder meer terug in de materiaalkeuze. Zo is de aluminium middenconsole afgewerkt met dik, donker leder, dat doet denken aan zadelleer.

Milieubewuste dieselmotor
Mercedes FASCINATION De ConceptFASCINATION wordt aangedreven door een nieuwe viercilinder bi-turbo dieselmotor met een inhoud van 2,2 liter. De motor, die onlangs in de C250 CDI debuteerde, levert 204 pk en is volgens Mercedes opmerkelijk zuinig. Dankzij BlueTEC en AdBlue-technologie voldoet deze motor tevens aan de strengste emissie-eisen. Deze motor zal ook in de toekomstige E-Klasse geleverd gaan worden.

Studiemodellen met een doel
Studiemodellen zoals de ConceptFASCINATION helpen de designers van Mercedes-Benz om anders te leren denken, om nieuwe ideeën op te doen en om reacties van het publiek op die ideeën te krijgen. In dat opzicht is ook deze ConceptFASCINATION een blik in de toekomst van Mercedes-Benz. Onze verwachting is dat de conceptcar een voorproefje is voor de nieuwe E-Klasse. Zo zal de voorkant en het interieur bijna gelijk zijn aan dit concept. Volgend jaar tijdens de Autosalon van Genève weten we meer, want dan zal Mercedes de nieuwe E-Klasse onthullen.