zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 27.03.2008

ww2.autoscout24.nl?article=69883

Nieuws: Citroën Berlingo Electrique

Elektrische Citroën Berlingo van Venturi

Het Franse Venturi Automobiles heeft in samenwerking met PSA een elektrische aangedreven Berlingo ontwikkeld. De Citroën Berlingo zal door de Franse post worden ingezet voor het rondbrengen van poststukken. Maar liefst 500 elektrisch aangedreven Berlingo´s zullen de komende tijd worden ingezet.

Venturi Automobiles heeft vooral naam gemaakt met de elektrisch aangedreven sportauto Fétish. De ruim 300 pk sterke elektromotor aan boord van deze sportieve cabriolet weet de auto in slechts 4,5 seconden vanuit stilstand naar de 100 km/h te stuwen. Daarmee kreeg het begrip elektrische auto een paar jaar geleden een heel andere betekenis.


Actieradius van 100 km

citroen berlingoDe ervaring die Venturi heeft opgedaan met de ontwikkeling van elektrische auto´s gaat men nu op grotere schaal toepassen. In samenwerking met PSA Peugeot Citroën zijn zowel een Citroën Berlingo als een Peugeot Partner ontwikkeld. Daarbij is de verbrandingsmotor verwijderd en heeft men onder de motorkap de elektromotor en de diverse componenten gemonteerd. Doordat Venturi de componenten compact heeft ontwikkeld blijft de ruimte in de auto geheel bruikbaar. Vooral voor een bestelauto als de Berlingo/Partner is dat natuurlijk een voorwaarde. Venturi claimt een actieradius van 100 km, wat volgens La Poste voldoende is voor het rondbrengen van de poststukken. Opladen gebeurt met een stekker waarvoor La Poste speciale laadpunten bij haar kantoren zal gaan bouwen.

500 voertuigen

Na een testperiode van een jaar zullen er dit jaar 500 voertuigen door La Poste worden ingezet. Daarmee doet de elektro-auto op grotere schaal zijn intrede.