zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 18.03.2008

ww2.autoscout24.nl?article=68899

Nieuws: Alfa Romeo Mi.To

Uitgelekt: Alfa Romeo Mi.To

Dit zijn de eerste foto´s van de Alfa Romeo Mi To. De kleine Alfa Romeo komt in september op de markt en is gebaseerd op het chassis van de Fiat Grande Punto. Met de Mi.To opent Alfa Romeo de aanval op de Mini en Audi A1.

Mito is het Italiaanse woord voor mythe, en dat is heel toepasselijk bij dit nieuwe model. Rond de naamstelling van deze kleine Alfa is namelijk een hele geruchtenstroom geweest. Namen als Junior, Furiosa en Mito hebben onder meer de revue al gepasseerd. Bovendien was zijn komst wel bevestigd, maar van enig teken van leven ontbrak lange tijd elk spoor. Eindelijk presenteert Alfa Romeo binnenkort het totaal nieuwe model officieel en deze foto´s zijn ondertussen uitgelekt. Op de kentekenplaat is duidelijk te zien dat deze auto Mi.To gaat heten. Dat staat voor een samentrekking tussen Milaan (Alfa´s thuisbasis) en Torino (Fiat´s thuisbasis).


Benzine- en dieselmotoren

De Mi.To is gebaseerd op de Fiat Grande Punto en dankt dan ook veel van zijn techniek aan dit model. Het motorengamma bestaat uit diverse benzine- en dieselmotoren met vermogens van 95 tot maar liefst 230 pk. Zoals gezegd wil Alfa Romeo met dit model de concurrentie aangaan met Mini en binnen afzienbare tijd ook met Audi A1.