zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 13.06.2019

ww2.autoscout24.nl?article=652589

Nieuws: Accucapaciteit geinige Honda e valt alles mee

Accucapaciteit geinige Honda e valt alles mee

​Honda houdt ons in zijn greep met een uitgekiende stroom van nieuwtjes over de Honda e. Ondertussen weten we hoe het dashboard eruit gaat zien, dat EV-rijders in andere landen de auto nu al kunnen reserveren en dat de virtuele spiegels standaard worden. Vandaag belicht Honda het elektrische platform.

De infographic onthult een paar leuke nieuwtjes. De capaciteit van het accupakket bijvoorbeeld, die bedraagt 35,5 kWh. Dat is meer dan verwacht, want Honda communiceerde tot vandaag alleen de beoogde actieradius van 200 kilometer. En 200 kilometer kun je ook uit 28 à 30 kWh wringen. Een meevaller dus, die kan resulteren in een WLTP-actieradius van 250 kilometer. Ga maar na: Skoda prijst de Citigo-e iV met 36 kWh aan met een rijbereik van 265 kilometer.

Honda e opladen
De accu opladen doe je met de prominente laadpoort op de neus van de auto. Honda onthult dat een ledje onder de klep de laadstatus verkondigt. De elektromotor ligt achterin de auto, tussen de achterwielen die hij aandrijft. De dynamische kwaliteiten van de Honda e worden versterkt door de 50:50-gewichtsverdeling.

Hoe snel kan de Honda e opladen?
De infographic beantwoordt één belangrijke vraag niet: hoe snel kan de Honda e snelladen? Volgens de communicatie laadt hij "80 procent in 30 minuten". Welnu, als je een accupakket van 35,5 kWh tot 80 procent wilt vullen in exact 30 minuten, heb je een laadsnelheid van 56,8 kW nodig. Maar gewone snelladers gaan niet verder dan 50 kW …

Fastned, Ionity of een vergissing
Wat betekent dit? Misschien is de techniek van de Honda e berekend op de nieuwe, supersnelle snelladers van Fastned (tot 175 kW) en Ionity (tot 350 kW). Goed mogelijk, want het accupakket is watergekoeld.

Maar het kan ook een simpele vergissing zijn. Als Honda bedoelt dat je met 10 procent arriveert en dan snellaadt tot 80 procent, kom je maar 70 procent halen en dat lukt bij een gewone snellader in een half uur. Misschien zit het antwoord in Honda's volgende informatiesnipper ...