zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 11.04.2019

ww2.autoscout24.nl?article=648036

Nieuws: Mitsubishi e-Yi

Mitsubishi e-Yi is een Engelberg Tourer met een nog vreemdere naam

Mitsubishi is aanwezig op de aankomende autoshow in Shanghai, maar maakt zich er met een jantje-van-leiden vanaf. Het Japanse merk onthulde in Genève de Engelberg Tourer en plakt nu simpelweg een andere naam op dat studiemodel.

Het bonkige apparaat heet nu e-Yi Concept, waarbij de 'e' niet alleen voor 'electric' staat, maar ook voor 'explore, experience en engage'. De toevoeging 'Yi' is een samentrekking van twee Chinese tekens, waarvan de ene 'sterk en robuust' betekent en de andere 'mooi'. Hoe dan ook, Mitsubishi en namen is kennelijk geen gelukkige combinatie. Want Engelberg Tourer was ook al zo drakerig.

Plug-in hybride
Om het geheugen nog even op te frissen: de Engelberg Tourer/e-Yi Concept heeft een plug-in hybride-aandrijflijn die een 2,4 liter benzinemotor combineert met twee elektromotoren. Volgens Mitsubishi is het mogelijk om er 70 kilometer elektrisch mee te rijden en bedraagt de totale actieradius meer dan 700 kilometer.

Wintersport
Overigens, voor wie nog wil weten waar de naam Engelberg vandaan komt. Dat is een skiresort in de Zwitserse Alpen. Dus mogen we blij zijn dat Mitsubishi niet voor een andere wintersportplaats heeft gekozen. Mitsubishi Flims, Laax, Atzmännig Goldingen, Flumserberg of Gurnigelbad bekt helemaal voor geen meter.