zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 05.02.2008

ww2.autoscout24.nl?article=64666

Nieuws: Ford Focus Coupé-Cabriolet

Vernieuwde Ford Focus Coupé-Cabriolet onthuld

Ford heeft de vernieuwde Focus Coupé-Cabriolet onthuld. Net als de hatchbacks, de Wagon en de Sedan is ook de vernieuwde Focus Coupé-Cabriolet voorzien van een vleugje Kinetic Design. Tegelijkertijd met deze facelift werd het interieur opgewaardeerd en heeft Ford de auto ook onderhuids verder verbeterd.

De afgelopen maanden heeft Ford ons kennis laten maken met een grondig vernieuwde Focus-range. Na de presentatie van de drie- en vijfdeurs hatchback volgden de Wagon, de ST en de Sedan. Nu is het de beurt aan de vernieuwde Coupé-Cabriolet. Dat model rond het gamma voorlopig af totdat we in 2009 kennis gaan maken met een compleet nieuwe Focus RS.


Kinetic Design

Ford Focus CCDe facelift voor de Focus Coupé-Cabriolet is zeer voorspelbaar. Het front is compleet vernieuwd en één-op-één overgenomen van de hatchback. We zien daarbij nieuwe koplampunits, een nieuwe grille en ook nieuwe zijschermen en een aangepaste motorkap. Ford heeft hierdoor een vleugje Kinetic Design op de Focus weten over te brengen. De achterzijde is niet gewijzigd en dat is ook niet vreemd. De Coupé-Cabriolet is immers nog maar kort op de markt en het Italiaanse design (Pininfarina) is redelijk tijdloos.

Interieur

Ford Focus CCOok het interieur werd opgewaardeerd. Behalve het nieuwe instrumentencluster zien we ook een geheel nieuwe middenconsole. Bovendien is er veel aandacht besteed aan de geluidsisolatie en levert Ford een start-/stopknop. De kofferruimte is ongewijzigd en biedt nog steeds een inhoud van 534 liter. Tijdens het open rijden blijft er nog altijd 248 liter over. Eveneens nieuw in het interieur is de audio-connenctiviteitsmodule waardoor het mogelijk is USB-apparaten aan te sluiten en bovendien via Bluetooth een carkit te koppelen. Het nieuwe Sony DAB-systeem zorgt voor een goede geluidkwaliteit.

Motoren

Ford Focus CCHet motorengamma bestaat ongewijzigd uit twee Duratec benzinemotoren en een Duratorq dieselkrachtbron. Het instapmodel is de 1.6 met een vermogen van 100 pk. Daarboven vinden we de 2.0 liter met een vermogen van 145 pk. Het dieselgamma wordt gevormd door de 2.0 liter TDCi-motor met een vermogen van 136 pk.

Voorjaar

De vernieuwde Ford Focus Coupé-Cabriolet debuteert tijdens de Autosalon van Genève (begin maart). Nog dit voorjaar staat het model bij de dealers.