zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 31.01.2019

ww2.autoscout24.nl?article=640545

Nieuws: Nieuwe Renault Clio

Dit is de nieuwe Renault Clio. Echt waar!

In het kielzog van het eerder al onthulde interieur, presenteert Renault de nieuwe Clio in vol ornaat. Echt waar! Al zullen menigen zweren met het uitgaande model van doen te hebben.

Design nieuwe Clio als twee druppels water
Zelden hadden we zo'n moeite twee modelgeneraties uit elkaar te houden. Als twee druppels water lijkt de nieuwe Clio op z'n voorganger. Zelf spreekt Renault wel degelijk over een zichtbare evolutie. Wij zien het niet. Niet vanaf foto, althans.

Om erachter te komen wat dan zoal anders is, wordt het persbericht er alsnog bij gepakt. Daarin valt te lezen dat de nieuwe Clio 14 millimeter korter en 30 millimeter lager is dan voorheen, maar toch meer binnenruimte zou bieden. Hoe dan? Renault geeft daarover niets prijs. Eén ding is wel bekend: de vorige generatie blonk al niet uit in leefruimte. Maar goed, een praktijktest zal moeten uitwijzen of er daadwerkelijk aan binnenruimte is gewonnen.

Dat de grille groter is geworden en de voorbumper een meer uitsproken design heeft zouden we nu al moeten waarnemen. De uit het zicht onttrokken deurgreep om de achterportieren te openen is gebleven. Full-LED-koplampen zijn nieuw, evenals de mogelijkheid om de auto geheel naar eigen smaak samen te stellen met allerlei kleurtjes en (kekke) details.

Twee speciale versies
Het officiële publieksdebuut van de nieuwe Clio zal plaatsvinden op de Autosalon van Genève, die traditioneel begin maart wordt gehouden. Om niet meteen alle kruit te verschieten, bewaart het merk met het wybertje de specificaties van de auto tot aan die show.

Wel wordt alvast verklapt dat de nieuwe Clio er meteen zal zijn in RS Line- en Initiale Paris-uitvoering. Die eerste vervangt als sportieveling de GT Line, die laatste is als vanouds extra luxe uitgerust. Uiteraard volgt er ook nog een echte Clio RS, naar verwachting tevens met 391 liter aan bagageruimte, voorzien van dubbele bodem.

Prijzen nieuwe Renault Clio 2019
Meer informatie over het aanbod, de beschikbaarheid en de prijzen van de nieuwe Renault Clio wordt begin maart bekend gemaakt. In juni 2019 staat de nieuwe Clio bij de Renault-dealers.