zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 08.01.2019

ww2.autoscout24.nl?article=637749

Nieuws: Infiniti QX Inspiration

Infiniti QX Inspiration Concept: elektrische sport-SUV

Een nieuwe Infiniti, een nieuwe conceptcar. Al enige tijd kennen we niet anders van Nissan's luxemerk. Maar ook bij deze QX Inspiration Concept, die op de Detroit Motor Show z'n debuut zal beleven, zeggen we: wanneer start de serieproductie?

De sport-SUV (kaliber Audi SQ5) heeft in mum van tijd een enorme toevlucht genomen. Nog niet zo lang geleden was de spoeling daarvan flinterdun, nu wordt er bijna elke maand wel eentje gepresenteerd door een merk. Wij kunnen deze ontwikkeling alleen maar toejuichen.

Ook op een productiemodel van de QX Inspiration Concept, waarmee Infiniti zijn visie toont op hoe een sportieve (SUV) EV van het Japanse luxemerk eruit zou kunnen zien, zouden we zeker niet afkeurend reageren. De elektrische aangedreven kolos oogt zonder meer stoer, namelijk. Zeer gelikt ook dankzij de uiterst gladde carrosseriepanelen. En profilheeft de QX Inspiration wel iets weg van de Audi E-tron. Geen verkeerde auto om mee vergeleken te worden, toch?

Schaars met info
Of het interieur net zo fijntjes oogt en welke elektrische aandrijflijn er exact onder het gladde koetswerk schuilgaat, is nog niet bekend. Infiniti wil dat bewaren voor tijdens de NAIAS in Detroit, medio deze maand. Even geduld dus nog, al hopen we stilletjes meteen op het horen dat er groen licht is gegeven voor een productiemodel. Dat mag overigens ook voor een van de andere recente concepts van Infiniti zijn.