zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 27.12.2018

ww2.autoscout24.nl?article=636854

Nieuws: Castagna A8 Avant

Castagna A8 Avant: voor wie de Audi A6 Avant krapjes vindt

Het is niet de eerste keer dat een creatie van Castagna Milano de revue passeert op deze pagina's. Van de één raakten we zeer enthousiast, van een ander wat minder. Zo kan de Italiaanse koetswerkbouwer de Fiat 500 maar beter niet meer gebruiken als donor. Maar ook een Rolls-Royce Phantom Coupé. En deze megastation op basis van de Audi A8? Daar zijn we nog niet uit.

Ze zullen er ongetwijfeld zijn: mensen die de A6 Avant toch nog klein vinden. Castagna Milano heeft dit ongetwijfeld eerst uit gezocht voor het begon met tekenen van deze bijzondere A8 Avant. Sterker, het stijlhuis had op de vorige generatie A8 ook al een 'dakkapel' op diens achtersteven geplaatst.

Carbon
Bij Audi wordt de A8 in de fabriek voorzien van koetswerkpanelen in aluminium. Een feit dat de klus van Castagna er wellicht niet makkelijker op maakte. Het Avant-gedeelte dat de Italianen toevoegen is namelijk opgetrokken uit carbon. Dat houdt het gewicht en het zwaartepunt onder controle en het omzeilt tegelijk de heikele taak van het lassen van aluminium.

Avantissimo
Het idee voor deze creatie, die vooralsnog alléén in digitale vorm lijkt te bestaan, is misschien al bijna 20 jaar oud. Audi dacht er zelf immers ook ooit over na. In 2001 presenteerde het merk met de vier ringen immers de Avantissimo Concept. Een studiemodel voor een erg grote, luxueuze en snelle break. Echter, tot dusver kwam het daar nooit van.