zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 18.09.2018

ww2.autoscout24.nl?article=624059

Nieuws: Kia Ceed GT

Kia investeert veel kennis in Ceed GT

De nieuwe Ceed GT/ProCeed GT combineert een snelle acceleratie, een uitstekende wegligging, optimale wendbaarheid en veel rijcomfort. De turbomotor van de Kia appelleert aan de verwachtingen van Europese automobilisten.

Tenminste daar streeft Kia naar met de nieuwe Ceed GT en ProCeed GT. Het voorwerk is klaar en de productie start in november in de fabriek in het Slowaakse Žilina. De Ceed GT wordt uitsluitend in Europa aangeboden vanaf het eerste kwartaal 2019.

Exterieurdesign
Atletisch is een kenmerk van de Ceed GT. De voorbumper is vernieuwd en voorzien van grotere luchtinlaten. 'Ice cube' led-dagrijverlichting is geïntegreerd in de koplampunits. De grille is bij de Ceed GT voorzien van een donkere chroomrand en een GT-logo. 18 inch is de wielstandaard. De Ceed GT ligt 5 millimeter lager dan de 'gewone' Ceed. De auto is leverbaar in acht exterieurkleuren. Rijden Onder de motorkap ligt een doorontwikkelde versie van de bekende 1.6 T-GDi. Die levert een vermogen van 204

pk bij 6.000 tpm. Het koppel bedraagt 265 Nm tussen de 1.500 en 4.500 tpm. De Ceed GT is voor het eerst leverbaar met zeventraps DCT-automaat. Een handbak met zes overbrengingen is standaard. Over voorkomen maar vooral over prestaties ongetwijfeld geen klagen want zes maanden is er intensief er gewerkt aan de afstelling van onderstel en besturing.