zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 01.02.2018

ww2.autoscout24.nl?article=590229

Nieuws: Skoda Vision X Concept

Skoda Vision X Concept: T-Roc uit Tsjechie

Springt Volkswagen, dan springt Skoda (en tevens Seat) ook. Zo gaat het tegenwoordig bij grote autoconcerns als de Volkswagen Groep. En daarom viel er vergif op in te nemen dat de Tsjechen, maar uiteraard iets later dat de Duitsers, met een eigen compacte SUV zouden komen die nauw verwant is aan de T-Roc van Volkswagen.

Terwijl de T-Roc al bij de Volkswagen-dealer staat, houdt Skoda het eerst nog bij een conceptversie van diens derivaat. Op de Autosalon van Genève zal het doek worden getrokken van de Skoda Vision X Concept, waarvan we nu alvast een voorproefje krijgen te zien via designschetsen. Het productiemodel volgt naar verluidt op de Autosalon van Parijs in oktober.

Flitsend groen
Behalve deze computertekeningen wil Skoda enkel nog prijsgeven dat het studiemodel is gespoten in de kleur FlexGreen. We zullen moeten wachten tot begin maart voor meer informatie, al is eigenlijk al in te vullen hoe het met de (toekomstige) eigenschappen zit wanneer je weet dat je hier te maken hebt met het neefje van de T-Roc en Spaanse Arona. De Vision X Concept is overigens niet de enige primeur van Skoda in Genève. Ook de wederom gefacelifte Fabia zal er debuteren.