zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 12.09.2017

ww2.autoscout24.nl?article=569102

Nieuws: Renault Megane RS

Renault Megane RS: Frans straatkanon groeit naar 280 pk

Renault nam rustig de tijd om de Megane RS stukje voor stukje te onthullen. Maar nu kunnen we eindelijk eens goed kennismaken met dit Franse straatkanon

'Straatkanon' mag je in dit geval heel letterlijk nemen. Want het is indrukwekkend wat Renault uit de Mégane RS heeft weten te persen. Onder de motorkap ligt de 1.8 liter viercilinder met turbo die zijn debuut maakte in de Alpine A110, maar Renault heeft 'm voor deze gelegenheid nog eens extra op de pijnbank gelegd.

280 pk en 390 Nm koppel
Dat resulteert in een vermogen van 280 pk en een koppen van 390 Nm, niet normaal toch? Je kunt kiezen of je dat vermogen wilt temmen met een handgeschakelde versnellingsbak of toch liever gaat voor het gemak van een automaat. Vierwielsturing is standaard, dus mocht je het echt bont willen maken op het circuit, dan kun je je helemaal uitleven.

Trophy is nog extremer
Alhoewel... het kan nog extremer, als je even geduld hebt. Kies je voor de Trophy-variant, dan mag je spelen met 300 pk, nog eens 20 extra vergeleken met de Sport- en Cup-uitvoeringen. Renault belooft de snelste Megane RS-versie eind 2018 af te leveren, dus begin maar vast met aftellen.

Breder
Als je goed naar de Megane RS kijkt, dan zie je meteen dat hij een behoorlijk stuk breder is dan zijn standaard broertje. Dat blijkt ook uit de cijfers: de RS is aan de voorkant 6 centimeter breder, terwijl de afmeting van de kont met liefst 4 centimeter gegroeid is.

Gespierder
Snel en gespierd, wat wil je nog meer... Goede looks misschien? Ook in dat opzicht komt Renault ons tegemoet. De RS is voorzien van een fraaie voorbumper met grote luchtinlaten en RS-vormige ledverlichting, terwijl aan de achterzijde de diffuser in het oog springt.