zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 13.06.2017

ww2.autoscout24.nl?article=556509

Nieuws: Opel-topman Neumann neemt ontslag

Wissel bij Opel: Neumann vertrekt als CEO, Lohscheller nieuwe topman

Opel heeft aangekondigd dat CEO Karl-Thomas Neumann per direct ontslag neemt. Hij wordt opgevolgd door CFO Michael Lohscheller.

Neumann blijft onderdeel van het bestuur tot de PSA Group de overname van Opel heeft voltooid. Die overname werd in maart aangekondigd en moet de komende maanden afgerond worden. De Duitser zou op het punt staan het roer over te nemen bij Audi, maar daarover is officieel nog niets bekend gemaakt.

"Lastig besluit"|
"Het was voor mij persoonlijk een lastig besluit om niet door te gaan bij Opel tijdens de overgang naar PSA", aldus Neumann in een persverklaring. "Ik ben trots op wat we bereikt hebben. PSA zal Opel als merk en als bedrijf alleen maar sterker maken. Ik blijf betrokken bij het afhandelen van de overname en zal daarna de tijd nemen om te zien waar mijn toekomst ligt."

Neumann naar Audi?
Neumann stond sinds 2013 aan het roer bij Opel. Daarvoor werkte hij in de top van Volkswagen AG, het bedrijf dat hem nu graag terug wil halen. VW zou hem bij Audi willen neerzetten als CEO, maar daarover zijn nog geen officiële mededelingen gedaan.

Zware taak
Lohscheller, de nieuwe CEO van Opel, krijgt nu de zware taak om Opel nieuw leven in te blazen onder een nieuwe eigenaar. Het merk heeft in alle opzichten een boost nodig om klaar te zijn voor de toekomst, dus hij kan zijn borst alvast nat maken.