zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 23.05.2017

ww2.autoscout24.nl?article=553678

Nieuws: Renault Mégane RS

Eerste officiële foto van nieuwe Renault Mégane RS

Honda, Volkswagen en Seat in het bijzonder wachten met ingehouden adem op de nieuwe Mégane RS van Renault. Nog drie dagen en dan is het zover, aan de vooravond van de altijd zinderende Grand Prix van Monaco. Een eerste foto is alvast vrijgegeven.

Onlangs heroverde Honda – op Volkswagen – het ronderecord voor snelste voorwielaandrijvers op de Nürburgring met de nieuwe Civic Type-R. Maar hoe lang zal dat record blijven staan? Dat is een vraag die de Japanners zichzelf ook stilletjes zullen afvragen nu de nieuwe Mégane RS op het punt staat onthuld te worden. Het snelste Renault-model heeft immers een ijzersterke reputatie in de Groene Hel en is tijdens elke generatie beschouwd als een benchmark in de hot hatchback-klasse.

Nico Hülkenberg
Geheel volgens traditie zal de nieuwe Mégane acte de présence geven in de huisstijlkleuren van Renault Sport; geel met zwarte accenten dus. En alle toeschouwers langs het stratencircuit zullen daarvan een glimp kunnen opvangen, want de RS reist niet naar Monaco af voor een statische intro. Nee, een ronde over het fameuze circuit staat tevens op de planning. Op tempo, met Renault's F1-fabriekscoureur Nico Hülkenberg achter het stuur die tussen zijn eigen kwalificaties door daarvoor een minuutje of twee zal vrijmaken.

Cilinderinhoud?
Voor wie op dat moment live langs de baan zit, luister dan goed, wil je? Het is namelijk nog altijd onduidelijk welke motor Renault in de Mégane RS heeft gelepeld. De vertrouwde 2.0 liter, een opgefokte versie van de 1.6-turbo van de Clio RS of toch de nieuwe 1.8 die werd gepresenteerd in de Alpine A110. Die laatste levert in de nieuwe sportcoupé van Alpine 252 pk. Voor de nieuwe RS wordt een vermogen van om en nabij de 300 pk verwacht.