zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 17.11.2016

ww2.autoscout24.nl?article=524111

Nieuws: Seat Leon Cupra

300 pk voor aangesterkte Seat Leon Cupra

Onlangs presenteerde Seat de vernieuwde Leon-familie. De gewone 3- en 5-deurs hatchback, de FR-uitvoeringen en de ST-stationvariant, allemaal kwamen ze aan bod. Behalve de supersnelle Cupra. Dat topmodel doen de Spanjaarden nu uit de doeken.

Helaas moeten we het nog eventjes zonder foto's stellen, maar de aangescherpte motorspecificaties van de Seat Leon Cupra zijn al wel bekend. Opnieuw krijgt de Leon-topper er 10 pk bij, waarmee het totale maximumvermogen van de 2.0 liter viercilinderturbo voortaan op 300 pk ligt.

Vierwielaandrijving maakt comeback
Met dit vermogen is de vernieuwde Leon Cupra de sterkste Cupra ooit. En zo is er nog meer blij nieuws. Vierwielaandrijving maakt namelijk z'n comeback sinds het jaar 2000 toen de eerste generatie Cupra furore maakte in het hot hatch-segment. Het 4Drive-systeem is echter optioneel en enkel op de hatchback-versies verkrijgbaar. De voorbanden van de Cupra 300 ST hebben het altijd extra zwaar te verduren. Rijden met de vernieuwde Seat Leon Cupra 300 kan vanaf februari. Rond die tijd zullen ook de prijzen bekend zijn.