zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 11.08.2016

ww2.autoscout24.nl?article=510589

Nieuws: 3D Burmester voor Porsche Panamera

Porsche Panamera kiest opnieuw voor Burmester

Lichter, sneller en stiller. Het klinkt als muziek in de oren voor fans van de nieuwe Porsche Panamera. Behalve voor melomanen, want hierdoor is de hoorbare soundtrack van de motoren ook weer een beetje meer vervaagd. Aan hifi-specialist Burmester om dit te compenseren met een verbeterd audiosysteem.

Van een al niet malse 16 naar maar liefst 21 speakers is het voluit geheten 3D Burmester High-End Surround Sound System gegaan in de nieuwe Panamera gegaan. Mogelijk is Dieter Burmester, een hele grote naam in de audiowereld, nog nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling en afstelling van het nieuwe geluidsysteem, maar het eindresultaat heeft hij helaas niet meer kunnen meemaken. De Duitse audio-pionier en muzikant, die op een betrokken manier destijds nog dagelijks de leiding had over zijn gelijknamige bedrijf, overleed bijna exact een jaar geleden na een kort ziekbed. Hij was 69 jaar.

1.455 Watt
Twintig luidsprekers in totaal dus, plus een subwoofer. Die laatste heeft een muzikaal vermogen van 400 Watt, maar alles bij elkaar kan de geluidsinstallatie 1.455 Watt opwekken. Genoeg voor een real-live concertervaring vanachter het stuurwiel. Voor een optimaal geluidsbeeld rondom zijn zelfs twee zogeheten Auro 3D-luidsprekers in de A-stijlen ingebouwd. En de meerprijs? Die is met 5.000 tot 7.000 euro (afhankelijk van de motorisering) nog best bescheiden. Althans, in vergelijk met de thuisinstallaties van Burmester.