zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 24.11.2015

ww2.autoscout24.nl?article=481597

Nieuws: BMW Compact Sedan Concept

BMW Compact Sedan Concept als voorbode 1-serie Sedan

Met de BMW Compact Sedan Concept wil BMW ons alvast warm maken voor de komst van de 1-serie Sedan. Met dat model zal BMW de concurrentie aangaan met de populaire CLA en dito A3 Limousine van respectievelijk Mercedes-Benz en Audi.

Volgens BMW's hoofddesigner Adrian van Hooydonk onthult de Compact Sedan Concept 'het potentieel dat BMW ziet in een compacte sedan'. Vrij vertaald: dit is een 95%-versie van de op stapel staande 1-serie Sedan. Wat volgt is een uitgebreid verhaal over het design. Van Hooydonk benoemt de 20 inch wielen, mooi brede achterpartij en de oplopende lijn vanaf de motorkap tot de achterklep.

Voor- of achterwielaandrijving?
Over technische specificaties doet BMW geen enkele uitspraak. De grote vraag voor ons is dan ook of deze 1-serie wel of niet wordt aangedreven op de achterwielen. Er gaan geruchten over het gebruiken van het UKL-platform waarop ook de MINI en 2-serie Active Tourer staat. Aangezien de volgende generatie 1-serie eveneens op dit platform zal komen te staan lijkt het ons een logische stap.