zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 15.09.2015

ww2.autoscout24.nl?article=474521

Nieuws: Cadillac XT5

Cadillac XT5 staat klaar als SRX-opvolger

De ATS, nieuwe CTS en de CT6, Cadillac heeft ons de afgelopen jaren getrakteerd op een indrukwekkend aantal nieuwe modellen. En daar voegt het later dit jaar de XT5 aan toe. Deze crossover zal de SRX gaan opvolgen en staat klaar voor zijn werelddebuut.

Blijkbaar kan men bij Cadillac de spanning niet weerstaan om de XT5 met het publiek te delen. Want, voor zover we ons kunnen herinneren, hebben we het praktisch nooit eerder meegemaakt dat een fabrikant drie heel duidelijke foto's vrijgeeft, maar daarbij geen enkele informatie met ons deelt. Helemaal niets.

Crossover
We moeten het dus gewoon doen met deze drie foto's. Wat we daarover kunnen zeggen? Vooral dat de XT5 vanzelfsprekend het nieuwe lijnenspel van Cadillac's jongste gamma adopteert en hij als SRX-opvolger in diezelfde crossover-stijl is ontworpen. Wij vinden het een heel geslaagd ontwerp, zoals we eigenlijk over alle Cadillac's wel enthousiast kunnen worden.
Is dat genoeg voor Europa? De praktijk heeft tot dusverre uitgewezen dat het tegendeel helaas waar is. Maar we blijven keer op keer hopen. En duimen.