zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 18.08.2015

ww2.autoscout24.nl?article=471265

Nieuws: Mercedes-Benz S-klasse Cabriolet

Teasertime: Mercedes-Benz S-klasse Cabriolet

Mercedes-Benz heeft een heuse S-klasse familie beloofd en houdt woord. Na liefst vier limousine-varianten en een (grand) coupé is de S-klasse Cabriolet aanstaande. Hierbij alvast een teaserschets van het aanstaande familielid.

We hebben er lang op moeten wachten (sinds 2007), maar binnenkort is het dan zover: een heuse cabriolet van de S-klasse. Evenwel zal het design niet voor spontaan open vallende monden zorgen. De hoeveelheid gefotografeerde, vrijwel naakte prototypes is niet langer op een hand te tellen en met de S-klasse Coupé als donor weet je ook al genoeg. Al heeft Mercedes-Benz wel aan de billen van de S-Cabrio gewerkt, zo lijkt het. De cabriolet wordt een tikkeltje langer. Een noodzaak om het dak, de inzittenden en de koffers allemaal voldoende aandacht te geven

Langgerekte softtop
Van die zware en ingewikkelde stalen vouwdaken moet tegenwoordig bijna geen enkele autofabrikant nog weten. Ook Mercedes die nota bene pionierde met dergelijke klapdaken. De S-klasse Cabriolet krijgt canvas boven z'n interieur. Elektrisch bediend uiteraard en voorzien van meerdere lagen en om een geluids- en thermische isolatie te bieden die bijna gelijk is aan die van de S-Coupé.
De motoren zullen vrijwel identiek zijn aan die van de coupé. Met in een later stadium de komst van de S 63 en S 65 AMG's.