zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 21.07.2015

ww2.autoscout24.nl?article=469267

Nieuws: Renault Captur Xmod

Renault prijst Captur Xmod alias Helly Hansen

Even dachten we dat Renault met de Captur Xmod een nieuwe uitvoering van haar compacte crossover had geïntroduceerd. Maar toen kwamen de foto's wel erg bekend voor. En wat blijkt, de nu gepresenteerde Xmod is gelijk aan de begin 2014 al aangekondigde Helly Hansen-editie. De prijslijst hiervan is wel nieuw.

Om je geheugen op te frissen. De Captur Helly Hansen dan wel Xmod is een uitvoering waarmee je verder op het onverhard komt dankzij de zogeheten Extended Grip-functie. Dit offroad-systeem biedt drie standen, te weten Normale Weg, Onverharde Weg en Expert, en kan het koppel zo verdelen over de wielen dat grip in uiteenlopende omstandigheden gegarandeerd is. Ook in de winter bij sneeuw en ijzel, aldus Renault.

Eigen identiteit
De Renault Captur Xmod er uitpikken is vrij makkelijk. De offroad-uitvoering is namelijk voorzien van een two-tone kleurstelling in combinatie met beschermplaten onder de voor- en achterbumper, alsook specifieke 17 inch wielen met All Wheater-banden.

Motoren en prijzen
Bestellen kan per direct en de keuze bestaat daarbij uit drie motoren. Zo ben je voor de dCi 110-turbodiesel € 25.990,- kwijt en staan de twee verkrijgbare TCe-turbobenzinemotoren met 90 of 120 pk voor respectievelijk € 21.990,- en € 25.190,- in de prijslijst. Bij die laatste behoort de DCT-automaat met dubbele koppeling tot de standaarduitrusting.