zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 07.07.2015

ww2.autoscout24.nl?article=467677

Nieuws: Honda HR-V

Honda zet HR-V voor 25 mille te koop

Honda is ook in het populaire segment van de compact crossover gestapt. Met de HR-V, en daaraan is nu een prijskaartje gehangen. In de tweede helft van dit jaar staat 'ie bij de dealer.

Honda houdt het motorpalet van de nieuwe HR-V simpel met slechts twee motoren. De benzine is de 1.5 liter i-VTEC met 130 pk en 155 Nm, gekoppeld aan een manuele zesbak. De vanafprijs daarvan bedraagt om precies te zijn € 25.190,- in de uitvoering Comfort. Luxueuzere uitvoeringen zijn de Elegance en Executive en daarmee raak je respectievelijk € 26.990,- en € 30.290,- armer. De benzine koppelen aan een CVT-automaat kan ook. Dan kost 'ie € 27.170,-. Dat lijkt een pittige meerprijs voor de traploze automaat, maar dat is vertekenend. Je hebt hiermee namelijk meteen de rijker uitgeruste Elegance te pakken.

Dieselen
>De 1.6 i-DTEC met 120 diesel-pk's is er enkel met handbak en die staat in de boeken vanaf € 28.390,-. Het koppel ligt op 300 Nm. Voor de zakelijke rijders: de diesel heeft dit jaar nog 20% procent bijtelling.

Uitrusting
Standaard heeft iedere HR-V in elk geval een 5 inch LCD-kleurenscherm en een audio-installatie met vier luidsprekers. Vanaf niveau Elegance krijg je een Honda Connect-systeem met 7 inch touchscreen en een Android-besturingssysteem. Navigatie is standaard op het Executive-model en optioneel voor de Elegance.
Is dit niet genoeg luxe? Dan heeft Honda nog tal van specifieke optiepakketten. Zo krijg je met het Chrome Pack diverse chromen details, zorgt het Robust Pack voor een stoerdere uitstraling en installeert Honda zogeheten aerobumpers met het Aero Pack. Het Illumination Pack zorgt voor subtiele sfeerverlichting in het interieur en wie graag buiten de gebaande paden rijdt, is het Convenience Pack wellicht interessant.