zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 13.01.2015

ww2.autoscout24.nl?article=446130

Nieuws: Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé

Mercedes-AMG GLE 63 (S) Coupé aast op X6 M

De GLE is Mercedes' meest gespierde SUV annex crossover ooit. En dat de AMG-versie dat statement alleen maar onderstreept wisten we op voorhand. En toch weet de Mercedes-AMG GLE 63 Coupé, want zo heet hij voluit, ons de mond te doen openvallen. Lekker ding he!

Het recept is vrij eenvoudig. Dik de bumpers aan, monteer de dikste wielen die je hebt, geef vier vuistdikke uitlaatpijpen vorm en voorzie het geheel van een spoilertje her en der en er staat me een crossover voor je neus waar je u tegen zegt. Vervolgens gingen de heren van Mercedes AMG aan de slag met de 5.5 liter V8 biturbomotor en lepelden die onder de kap van de GLE Coupé. En dan heb je ineens een concurrent voor de lange tijd alleen heersende BMW X6 M.

De specificaties
De AMG-krachtbron onder de kap stelt de bestuurder 577 pk en 700 Nm ter beschikking. Dat is - en hier geloven we niet in toeval - nét 2 pk meer dan de M van de aartsrivaal uit München laat optekenen. De aandrijving geschiedt continu op de vier wielen en een 7G-Tronic-automaat neemt het schakelwerk voor z'n rekening. Het resultaat is een sprinttijd naar 100 km/h in 4,3 seconden. Eén tiende te traag om de BMW bij te benen, maar we zijn nog niet rond.

Mercedes GLE 63 AMG S
Ja, er is nog een S-variant ook. Die levert 585 pk terwijl de koppelcurve wordt opgetrokken tot een piek van 700 Nm naar 760 Nm. En daarmee kan de Mercedes wél de cijfers van de BMW (4,2 tellen voor de honderdsprint) evenaren. Ja, dat is het voordeel als je de kans hebt te reageren op je concurrent in plaats van het voortouw te nemen.