zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 18.11.2014

ww2.autoscout24.nl?article=440344

Nieuws: BMW X4 M Performance

BMW X4 door de ogen van M Performance

BMW benoemde de X4 als een Sports Activity Coupé. Om het Sports-gedeelte extra te benadrukken werd de M Performance-afdeling erbij gehaald. Zij ontwikkelden een complete serie aan extra sportieve accessoires.

Een BMW X4 aangekleed met die M Performance-accessoires, dat is wat je hier op de foto's ziet. En je hoeft geen kenner te zijn om de verschillen te zien. Dat begint al bij de 21 inch lichtmetalen velgen uitgevoerd in two-tone en voorzien van platte sportbanden. Verder naar boven is een zwarte of zilveren strip te vinden die vooraan begint en helemaal naar achteren loopt. Boven het begin van deze strip zijn de spiegelkappen vervangen door een set opgetrokken uit carbon. Aan de voorzijde zijn de voor BMW kenmerkende ‘nieren’ in het zwart gehuld. Om dit te balanceren is op de achterklep een spoiler geplaatst die eveneens van carbon is.

M Performance interieur
De aanpassingen blijven echter niet beperkt tot het uiterlijk. Bij het instappen vallen je ogen op de dorpels die door middel van LED's worden opgelicht. Net als aan de buitenzijde is in het binnenste ook carbon toegepast. Het composiet is te vinden op de middenconsole, dashboard, deuren en stuurwiel. Op deze laatste is het materiaal gecombineerd met alcantara.

Bluetooth gestuurde uitlaatklep
Puur uiterlijke opsmuk is het niet. Er werd ook daadwerkelijk onderhuids wat gedaan. De ingenieurs hebben de zes-in-lijn twinturbo-diesel nog een beetje pittiger afgesteld. Het vermogen is gestegen naar 285 pk en 600 Nm. De X4 xDrive30d is hierdoor 0,3 seconde sneller op 100 km/h en zet voortaan 5,5 seconden op papier. De SUV is niet alleen fysiek sneller, maar de gasrespons is feller en de schakelmomenten zijn korter, wat voor een sportiever gevoel moet zorgen volgens BMW.
Een exclusief extraatje voor het topmodel, de X4 xDrive35i, is dat er een Bluetooth gestuurde klep in de uitlaat is geplaatst. Die kun je open zetten voor extra sound!