zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 06.11.2014

ww2.autoscout24.nl?article=439326

Nieuws: Volvo V60 Cross Country

Uit de hoge hoed: Volvo V60 Cross Country

Vanuit het niets maakt Volvo melding van de nieuwe V60 Cross Country. Deze derde loot aan de Cross Country-stam zal officieel worden gepresenteerd tijdens de Los Angeles Auto Show, eind november. Amerika krijgt 'm ook als eerste, Europa volgt later.

De Cross Country-naam, voorheen XC, is geen onbekende typeaanduiding bij Volvo’s. Zo was er al een V70 van dit type en ook de V40 is al een tijdje als zodanig verkrijgbaar. De Volvo V60 krijgt ‘m voor de eerste maal toebedeeld.

Vertrouwde ingrediënten
Het recept voor de V60 Cross Country verschilt niet van zijn voorgangers. Dankzij het opgeruigde design, waaronder potige bumpers rondom, skidplates en een hogere bodemspeling (+6,5 cm), is het berijden van ruw terrein makkelijker, maar het heeft vooral een esthetische functie. Volvo wil ermee mensen naar de showroom trekken die wel van een avontuurtje houden en dat graag te kennen geven aan de hand van hun auto.

Bruine stiksels
Helaas ontbreekt een foto alsook uitgebreide informatie, maar Volvo meldt over het interieur van de V60 Cross Country al wel dat deze voorzien is van zwarte lederen sportstoelen met bruine stiksels. Meteen vanaf de introductie in de loop van 2015 zijn deze verkrijgbaar. Later volgen nog twee nieuwe tweekleurige bekledingen.

Viercilinders voor Europa
De Volvo V60 Cross Country wordt het eerst geïntroduceerd in Amerika en Canada, met in het vooronder een krachtige benzinemotor, goed voor 250 pk. Via een automaat worden alle vier de wielen aangedreven.
De Europese varianten moet het (helaas) met minder stellen, want die worden niet voorzien van deze motor, maar de Drive-E viercilinder diesel- en benzinemotoren. Ook beschikken deze V60 Cross Country’s louter over voorwielaandrijving.
Meer informatie over het Europese en Nederlandse leveringsprogramma wordt in het voorjaar van 2015 verwacht.