zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 03.10.2014

ww2.autoscout24.nl?article=436139

Nieuws: Alfa Romeo Giulietta Sprint

Alfa Romeo Giulietta Sprint als verjaardagcadeau

In 1954 introduceerde Alfa Romeo de Giulietta Sprint als vervolg op de succesvolle 1900. Het ontwerp van de coupé was getekend door Bertone. Nu heeft Alfa Romeo de nieuwe Giulietta Sprint geïntroduceerd als eerbetoon aan diens 60ste verjaardag.

De originele Alfa Giulietta is tegenwoordig erg gewild door verzamelaars. Tegenwoordig wisselt een perfect exemplaar voor tienduizenden euro’s van eigenaar. Met dit in het achterhoofd heeft de nieuwe Giulietta Sprint een reputatie hoog te houden. Laten we zodoende eens kijken naar het exterieur van de nieuwe Giulietta, waar de Italianen op het zijscherm een Sprint-badge hebben toegevoegd. Een subtiele verwijzing dus, want elders op de koets is de badge niet te vinden. Wel is de achterbumper een sportiever uiterlijk aangemeten, samen met grotere uitlaatpijpen links en rechts. De nieuwe Sprint rolt op velgen met de voor Alfa Romeo kenmerkende vijf gaten. De wielen meten normaliter 17 inch. Een maatje groter is op aanvraag beschikbaar. Verder is het actiemodel een extraatje gegeven in de vorm van een getinte achterruit en her en der is glanzend antraciet te vinden. Denk hierbij aan details zoals de grille, handgrepen, om de mistlampen en op de kap van de achteruitkijkspiegel.

Veel zwart
Van de achteruitkijkspiegel is de brug naar het interieur snel gemaakt. Bij de Sprint is er veel meer zwart te vinden. Contrasterend zijn de rode stiksels. Deze zijn te vinden op het standaard leren stuur en in de alcantara gehulde, speciale Sprint-stoelen. Hierin is ook het Alfa Romeo-logo verwerkt en in de hoofdsteun is eveneens een rood Sprint-embleem te vinden. De deurpanelen en het dashboard hebben een sportieve uitstraling meegekregen door het gebruik van een carbon-gekleurde afwerking. Nog meer zwart is te vinden bij de hemelbekleding en de vloermatten, waardoor er een donkere sfeer in het interieur ontstaat.
Meer kleur in het interieur komt uit het Uconnect-multimediasysteem. Het touchscreen van 5 of 6,5 inch is geïntegreerd in het dashboard en werkt met spraakbesturing. Bij het grotere, optionele scherm is One Step Voice Entry Destination beschikbaar. Hiermee kan je met je stem bijvoorbeeld een eindbestemming opgeven. Daarnaast biedt de 6,5 inch versie de mogelijkheid om de kaart in 3D te zien naast progressieve routeberekening. Beide groottes hebben standaard Bluetooth-verbinding en een AUX- en USB-ingang. Cruise control, parkeersensoren aan de achterzijde en automatische dual-zone climate control zijn overigens al standaard.

Nieuwe 1.4 MultiAir Turbo
Naast de nieuwe opties voor de Giulietta Sprint is er ook een nieuw motorblok beschikbaar. Het gaat hier om de 1.4 liter MultiAir Turbo-benzinemotor met een vermogen van 150 pk. Het blok maakt het mogelijk om de moderne Giulietta Sprint in 8,2 seconden van stilstand naar 100 km/h te lanceren, tot een topsnelheid van 210 km/h. Dit vermogen gaat samen met een verbruik van 5,6 liter per 100 km en een CO2-uitstoot van 129 g/km.
Andere motoren die beschikbaar zijn, zijn de bekende 1.6 liter JTDm-diesel met 105 pk, de 150 en 170 pk sterke tweeliter JTDm-diesel en nog twee benzinevarianten, de 1.4 liter MultiAir met 170 pk en de 120 pk sterke versie 1.4 die ook op LPG kan rijden. Schakelen verloopt via een handbak of de automatische Twin Clutch Transmission.