zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 18.09.2014

ww2.autoscout24.nl?article=434118

Nieuws: Porsche 'Project: Top Secret'

Unieke expositie ‘Project: Top Secret’ in Porsche Museum

Ontwikkelingsprototypes zijn gevoelig. Ze geven een kijkje in de keuken die een fabrikant liever niet biedt. Porsche maakt een bijzondere uitzondering. Vanaf vandaag tot en met 11 januari 2015 staan er 16 unieke Porsche modellen in het museum. Deze conceptcars, gecamoufleerde prototypes en andere experimentele voertuigen worden er in de expositie 'Project: Top Secret' tentoongesteld.

Prototypes worden gebruikt om een productiemodel te ontwikkelen. Als zijn taak erop zit worden ze veelal vernietigd. Om gevoelige informatie niet naar buiten te kunnen laten lekken, maar ook omdat ze simpelweg niet behouden kunnen blijven. Bij de ontwikkeling van een nieuw model worden al snel zo'n 100 prototypes gebouwd en die allemaal behouden kan een fabrikant gigantische parkeergarages bouwen. Onzinnig.
Toch blijft er altijd een handjevol in leven. Zij ontspringen de dans van het worden opgeruimd op de planken van de Porsche werkplaats in vele onderdelen. Deze gelukkigen worden nu in een speciale expositie tentoongesteld in het Porsche Museum in Stuttgart.

Nog meer redenen
Nog niet overtuigd om meteen een bezoekje naar Stuttgart te plannen? Laten wij dan een kort lijstje opstellen met een aantal redenen waarom het zeker waard is voor 11 januari om naar Stuttgart af te reizen. Als je naar de tentoonstelling gaat zie je onder meer de duurzame FLA-prototype uit 1973, Porsche’s 924 recordauto, de experimentele Type 995 met plaats voor meerdere passagiers, het zeer gestroomlijnde 959-prototype, een 928 Cabriolet en de nog nooit eerder getoonde Roadster Type 984. En dit is slechts een kleine greep uit de collectie die tijdelijk tentoongesteld staan.
Naast de tijdelijke expositie kan je tegelijkertijd het ‘gewone’ museum bezoeken, welke wij net na de opening hebben bezocht en onze ogen hebben uitgekeken! Gewoon doen dus, een must voor de autoliefhebber!