zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 09.09.2014

ww2.autoscout24.nl?article=433011

Nieuws: Aston Martin Lagonda

Aston Martin toont meer van de Lagonda

Langzaam maar zeker krijgen we meer te zien van de Aston Martin Lagonda. Het model, dat specifiek voor het Midden-Oosten is ontwikkeld, doet een roemruchte naam herleven en geeft eindelijk gestalte aan de langdurige geruchten over de wederopstanding van het merk.

Wie de afgelopen weken het autonieuws nauwlettend in de gaten heeft gehouden kan de terugkeer van de naam Lagonda niet zijn ontgaan. Aston Martin plakt het label op een specifiek voor het Midden-Oosten ontwikkeld model. Vanuit die regio kwamen smeekbedes voor een model als deze en de Britten konden niet anders dan daar gehoor aan geven.

Testprototype
De foto's die Aston Martin ons vanuit Oman heeft gestuurd laten zien dat de ontwikkeling in volle gang is. Het prototype waarmee de Britten naar de oliestaat zijn afgereisd zal de komende vier weken ruim 22.000 testkilometers af moeten leggen om te worden klaargestoomd voor productie. We verwachten dat die over niet al te lange tijd ook zal worden opgestart. Van seriematig werk zal echter niet kunnen worden gesproken; Aston Martin bouwt er maximaal 100 en die worden enkel verkocht aan uitverkorenen. Hoe exclusief wil je het hebben!

Twaalfcilinder
Wat we op dit moment over de Lagonda weten is dat Aston Martin de carrosserie geheel uit carbon heeft vervaardigd en dat onder de kap een 6.0 liter V12 ligt met 600 pk ligt. Die is gekoppeld aan een 8-traps automaat waarmee de auto in een seconde of vier naar 100 km/h moet kunnen sprinten. En verdere details? Die moeten we je nog schuldig blijven aangezien Aston Martin daarover met nog geen woord heeft gerept.