zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 26.06.2014

ww2.autoscout24.nl?article=425231

Test occasion: Toyota Prius

Occasion videotest: Toyota Prius

Toyota Prius 2009-heden

Nu kijken we niet meer op als we een hybride zien, maar Toyota was er heel vroeg bij met de Prius. De (fiscale) voordelen van een zakelijke Prius zijn de meesten inmiddels wel duidelijk, maar is een tweedehands Prius als privé auto ook interessant?

De Prius is de auto die de wereld liet kennis maken met hybride techniek. Inmiddels zijn we al beland bij de derde generatie Prius. Dit type Prius werd geplaagd door een aantal grootschalige terugroepacties. Dat zou je als occasion koper een onrustig gevoel kunnen geven, maar dat is niet nodig. De problemen zijn juist opgelost.

Toch is de Prius zeker niet de ideale auto voor iedereen. Sportief wordt een Prius nooit en een caravan of aanhanger erachter hangen kan niet.

 

Aanbod occasions

Pluspunten

Praktijkverbruik

Hele zuinige rijders halen 1 op 25 of meer, maar dan moet je een sport ervan maken om zo zuinig mogelijk te rijden. Het gemiddeld verbruik bij mensen met een tankpas van de zaak is 1 op 17 en op op spritmonitor is het gemiddelde verbruik 1 op 19. Dit zijn mensen die zelf hun brandstofverbruik bij houden en er daarom vermoedelijk beter op letten.

De Prius scoort een minder goed verbruik op lange afstanden met hogere snelheid. Dan is een moderne diesel nog altijd in het voordeel.

Aandachtspunten