zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 28.05.2014

ww2.autoscout24.nl?article=421694

Test occasion: Skoda Superb

Occasion videotest Skoda Superb

Skoda Superb 2007-heden

Als je ruimte zoekt en niet al te veel schade aan het banksaldo wil toebrengen, kan je niet om de Skoda Superb heen.

Ook bij de eerste generatie Superb was dit al zo, maar dat was qua styling een verlengde Volkswagen Passat. De tweede Superb kreeg al veel meer eigen smoel, hoewel niet iedereen er direct fan van de hatchback is. In 2010 volgde de stationwagon en in 2013 kreeg de Superb een subtiele facelift.

.

Aanbod occasions

Pluspunten

Aandachtspunten

Het Columbus navigatiesysteem loopt nog wel eens vast. Zorg dat de laatste software erop geïnstalleerd is en controleer de werking.

Olieverbruik 2.0 TFSI motoren: nieuwe zuigerveren zou probleem verhelpen, maar dat is zo duur dat het goedkoper is om er af en toe olie bij te gooien.

(Achter)banden cuppen relatief snel.

DSG bak met zeven versnellingen: check op juist en soepel schakelen/ rommelende geluiden in lage versnellingen/ soepel schakelen van 1 naar 2. Eerste bouwjaren hadden problemen, maar die zouden opgelost moeten zijn

Distributieketting bij TSI motoren: Het is vooral een probleem bij de vroege bouwjaren, maar controleer of de motor netjes start en goed rondloopt. 1.4 TSI is in principe niet de probleemversie met 170 pk, maar helemaal bulletproof is die niet en ook de 2.0 TSI kan er last van hebben.

Kleine irritaties: