zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 19.02.2014

ww2.autoscout24.nl?article=408345

Nieuws: Range Rover Evoque Autobiography Dynamic

Range Rover Evoque Autobiography Dynamic doet lauwwarm aan

Meer vermogen en scherpere rij-eigenschappen, dat zijn de basisingrediënten die deze Range Rover Evoque Autobiography Dynamic het gewenste effect moet geven. Maar is dat gelukt? Want om eerlijk te zijn worden wij maar half warm van wat schijnbaar een sportieve topversie moet zijn.

Met de introductie van twee nieuwe derivaten op basis van de Range Rover Evoque weet Land Rover het model een stapje hogerop de ladder te tillen. De Autobiography, die overigens verder niet wordt uitgelicht door Land Rover, alsook de Autobiography Dynamic, die we hier in de nieuwe kleur Phoenix Orange op de foto’s zien komen het gamma versterken. En die oranje aandachtstrekker neemt dat woord 'versterken' wel heel letterlijk.

Autobiography Dynamic
Om de naam Autobiography Dynamic te mogen dragen werd het vermogen opgeschroefd van 240 naar 285 pk en steeg het koppel van 60 naar 400 Nm. De 2.0 liter turbomotor brengt zijn vermogen via een 9-traps tranmissie van ZF naar alle vier de wielen over. Om dit in goede banen te leiden wordt hij daarbij geholpen door Torque Vectoring by Braking – wat onderstuur moet beperken – en Land Rover’s ‘Active driveline’ wat tractie moet verbeteren. Bijdragend aan verbeterde rij-eigenschappen doen ook de sportiever afgestemde besturing alsook het chassis met een geoptimaliseerde geometrie. Kortom, er is niet zomaar 45 pk bijgekomen.

Design statement?
Land Rover spreekt overigens van een ‘design statement’ voor de Autobiography (Dynamic) versies, maar verder dan een nieuwe grille, fonkelende lichtunits alsook 20 inch lichtmetalen wielen en een paar badges komen wij niet. Zou Land Rover het echte vuurwerk bewaren voor een absoluut topmodel? We hopen het, maar heel zeker zijn we er niet van. Een RS-versie wordt door Land Rover ontkent en de 300 pk-versie waar we eerder over spraken heeft met de komst van deze Dynamic weinig zin meer. Hebben we onszelf dan op voorhand blij gemaakt met iets wat niet komen gaat? Vooralsnog kunnen we dan ook niet geheel heet worden. Of moeten we niet zeuren? Hoe dan ook, deze Evoque Autobiography Dynamic staat tegen het einde van dit jaar bij de dealers. Eerder zien? Dat kan tijdens de Autosalon van Genève waar het model zijn werelddebuut beleeft.