zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 06.01.2014

ww2.autoscout24.nl?article=401225

Nieuws: Google's Android naar auto-industrie

Automerken kiezen massaal voor besturingssysteem Android

Om een grote sprong te maken in de techniek van auto’s in combinatie met telecommunicatie zal voortaan ook Android beschikbaar worden. Het besturingssysteem in handen van Google zal in de toekomst onder andere in modellen van Audi, Ford, Hyundai en Honda te vinden zijn.

We kunnen niet meer zonder onze smartphone en geleidelijk aan verwachten we dat zowat elk ander apparaat kan communiceren of is te bedienen met onze fancy belcomputer, zo ook onze auto. Maar ook andersom. Google heeft laten weten daarin zoden aan de dijk te zetten door hun besturingssysteem Android aan te bieden aan grote autofabrikanten. Audi, Ford, Honda en Hyundai zien wel heil in de ambitieuze plannen van Google en hebben al aangegeven graag onderdeel uit te willen maken van het zogeheten project Open Automotive Alliance (OAA). De eerste auto’s met Android als besturingssysteem worden zelfs nog dit jaar verwacht.

Apple
Net als Google is rivaal Apple met ‘iOS in the Car’ ook al enige tijd bezig om een gemeenschappelijk platform voor de auto-industrie te ontwikkelen, bedoelt om de bestuurder altijd en vrijwel overal in verbinding te laten staan met zijn directe en indirect omgeving. Of de besturingssystemen van de verschillende aanbieders (op termijn) ook samen door één deur kunnen is dan weer niet bekend.