zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 13.12.2013

ww2.autoscout24.nl?article=398944

Nieuws: Mercedes-Benz E-klasse

Mercedes levert E-klasse nu ook als Edition Sport

Om de Mercedes E-klasse weer even goed in schijnwerpers te zetten stellen de Duitsers een nieuw actiemodel voor, genaamd Edition Sport. Vanaf € 49.583 is de atletischere E te koop en het voordeel kan oplopen tot € 4.400,-.

De Edition Sport wijkt vooral af van doorsnee Mercedes E-klasse’s door de talloze AMG-accessoires. Zo is hij bedeeld met 18 inch AMG-velgen, dubbele uitlaten en zelfs geperforeerde remschijven. Ook ontvangt de extra sportieve uitvoering het populaire AMG-stylingpakket, met specifieke voor- en achterspoilers en sideskirts, terwijl het Direct Control-sportonderstel een dynamisch extraatje is dat zich over een scherper rijgedrag ontfermt.

Interieur
De atletische accenten worden in het interieur verder doorgevoerd aan de hand van typische AMG-ornamenten. Zo zijn er een AMG-sportstuur, wulpse sportstoelen, een set RVS-pedalen en Direct Select-schakkelflippers achter het stuurwiel. Om de koper ook van de gewenste luxe te voorzien installeert Mercedes tevens het Intelligent Light System, Parktronic en een Becker Map Pilot-navigatiesysteem. Bovendien is de Mercedes E-klasse Edition Sport best exclusief, want het is namelijk geen blijvertje. Er één bestellen kan namelijk maar tot maart volgend jaar.