zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 02.12.2013

ww2.autoscout24.nl?article=396471

Nieuws: Porsche Cayenne

Exclusiviteit: Porsche Cayenne Platinum Edition

Om de Cayenne nog eens even in een goed daglicht te zetten presenteert Porsche een nieuw actiemodel. Het is de Cayenne Platinum Edition, die zich op exclusieve wijze weet te onderscheiden.

De huidige Cayenne gaat alweer vier jaar mee en een facelift die de SUV in lijn laat lopen met de nieuwe Macan ligt voor de hand. Het in de schijnwerpers zetten van de huidige Cayenne door middel van deze speciale Edition doet vermoeden dat een opgefriste versie inderdaad niet lang meer op zich laat wachten. Porsche doopt hem tot Platinum Edition en benadrukt dat het om een zeer exclusief model gaat die in beperkte oplage verkrijgbaar is.

Exclusiviteit
De Cayenne Platinum Edition benadrukt die exclusieve status door de in Platinum Silver metallic afgewerkte raamomlijsting, achterspoiler, de voorste luchtinlaten en de sierstrip op de achterklep. Porsche levert hem in de kleuren zwart en wit, en in de metallickleuren Basaltzwart, Meteoorgrijs, Mahonie metallic en Carrera wit metallic. Die laatste tint wordt enkel aan de Platinum Edition toebedeeld. 19 inch Cayenne Design II-velgen volmaken zijn chiquere uitstraling.

Interieur
Binnenin is het eveneens gerieflijkheid dat de boventoon voert. Het interieur is uitgevoerd in de kleuren zwart en Luxorbeige en de stoelen zijn gedeeltelijk met leer bekleed. Als vanzelfsprekend behoren vollederen zetels tot de opties. Andere stijlkenmerken van de Platinum Edition zijn de instaplijsten met logo, het tapijt met Luxorbeige rand en de diverse Porsche-logo's. Vanaf januari volgend jaar is de Porsche Cayenne Platinum Edition er vanaf € 91.700,- voor de diesel- en € 100.000,- voor de benzinevariant.