zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 29.11.2013

ww2.autoscout24.nl?article=396007

Nieuws: BMW 2-serie Coupé

BMW 2-serie Coupé krijgt M Performance-accessoires

Wanneer BMW een model voorziet van M Performance-accessoires gaan wij er altijd even goed voor zitten. Zo ook bij deze BMW 2-serie Coupé, die met de nieuwe onderdelen nog begeerlijker op geworden is.

Het uiterlijk al even op je in laten werken? Dan beginnen we voor de verandering eens met het doornemen van de onderhuidse modificaties. Door vooral met de motorsoftware te rommelen, kan BMW wat extra paardjes en trekkracht uit de 220d dieselcentrale halen. De tweeliter levert dan 200 pk en 420 Nm en dat is 16 pk en 40 Nm meer dan voorheen. De M235i blijft even krachtig, maar je kan er wel een mechanisch limited-slip-differentieel (zo veel beter dan de elektronische systemen waar de fabrikanten tegenwoordig zo wild van zijn) voor bestellen. Een extraatje dat gegarandeerd het karakter van je 235i helemaal transformeert.

Heerlijk!
Wie niet zo´n boodschap heeft aan onderhuidse aanpassingen, maar zich vooral in de sportieve stijl wil wentelen, kan het interieur alvast helemaal naar smaak aankleden. Met onder meer een ander stuurwiel, Alcantara, aluminium pedalen en talloze sierlijsten in carbon. Aan de buitenzijde merken we onder meer remklauwen in rood, geel of oranje, 19 inch wielen, spoilers, zijskirts en namaakdiffusers en uitlaatsierstukjes in zilver of - alweer - koolstofvezel. Heerlijk!