zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 19.11.2013

ww2.autoscout24.nl?article=393301

Nieuws: Honda Civic Type-R

Honda Civic Type-R krijgt atletische bouw

Honda houdt ons de laatste tijd regelmatig op de hoogte van de vorderingen die gemaakt worden met de Civic Type-R. Nu sturen ze een nieuwe foto, met een behoorlijk naakt studiemodel.

Een goed bewaard geheim is het nooit geweest. De nieuwe Honda Civic Type-R, die voor 2015 gepland staat, krijgt een turbo opgeschroefd. En ook de uitstraling zal met deze foto's nog allesbehalve een nieuwtje zijn. Onder de kap van de Type-R rust een geblazen tweeliter benzinemotor met VTEC-technologie (variabele kleppentiming en lifthoogteregeling) die 280 pk zal ontwikkelen. Daarnaast krijgt de hete Civic ook een grotere spoorbreedte, 19 inch lichtmetaal, Brembo-remmen en een aangepaste ophanging. En dat alles verpakt in een omhulsel dat bijna letterlijk bol staat van de spoilers, grote en kleine. Maar de Japanners wijzen ons erop dat ze allemaal even functioneel zijn. Inclusief de vier uitlaatpijpen die natuurlijk als hoofdtaak hebben om een bevredigende brom te produceren.

Ronderecord
Honda-CEO Takanobu Ito heeft een serieus doel met de Type-R. En dat is om de auto bovenaan de lijsten van snelste voorwiel-aangedreven productie-hatchback op de Nürburgring te krijgen. Voorlopig staat die titel op naam van de 265 pk sterke Renault Mégane Trophy, met een rondetijd van 8 minuten, 7 seconden en 97 honderdsten. Honda´s eigen record werd indertijd overigens neergezet door de NSX. Die klokte een tijd van 7 minuten, 56 seconden en 73 honderdsten.