zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 18.11.2013

ww2.autoscout24.nl?article=392835

Nieuws: Mercedes-Benz AMG Vision GT

Visuele droom: Mercedes-Benz AMG Vision GT

Deze extreem ogende Mercedes-Benz AMG Vision GT rijdt helaas niet en dat zal ook nooit gebeuren maar wat is ‘ie indrukwekkend. Het schaalmodel staat voor de ingang van het R&D-centrum van Mercedes in het Californische Sunnyville, dat binnenkort geopend wordt.

Reden twee dat de grootste tekentalenten van Mercedes de volledige vrijheid kregen om een droombolide te scheppen was een telefoontje van Kazunori Yamauchi, de topman bij Polyphony Digital Inc., het bedrijf dat achter de befaamde racegame Gran Turismo schuilt. Binnenkort komt daarvan het 6e deel uit en viert het spel zijn vijftiende verjaardag en in de aanloop daar naartoe belde Yamauchi alle grote autofabrikanten op om daar het verzoek voor een digitale gunst neer te leggen. Voor Mercedes twee vliegen in één klap.

Watervlug
Omdat de digitale wereld zo goed als geen regels kent kon de designstudio van Mercedes naar hartenlust zijn fantasieën de vrije loop laten. Daaruit vloeiden onder andere extreme proporties, normaliter onhaalbare designkenmerken en tot de verbeelding sprekende prestaties. De AMG Vision GT beschikt in theorie namelijk over een V8-biturbo met 585 pk en 800 Nm, terwijl de racer door veelvuldig gebruikt van exotische materialen niet meer weegt dan 1.400 kilogram. Nu we er zo over nadenken zou dat in werkelijkheid ook best te realiseren zijn, maar verpakt in deze bloedstollende gedaante zal dat wel altijd bij een droom blijven.