zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 06.11.2013

ww2.autoscout24.nl?article=390943

Nieuws: Brabus 700 Widestar Police

Politiekorps Dubai rijdt een Brabus 700 Widestar

Om al het supercargeweld in het oliestaatje Dubai van repliek te kunnen dienen is het van belang dat het korpsvervoer de nodige pk’s bezit. Dat heeft deze Brabus 700 Widestar absoluut geen gebrek aan.

Toch krijgt de arm der wet aldaar niet zomaar de beschikking over deze monsterlijke SUV. De Brabus wordt aangeboden in het kader van de campagne Tune it! Safe it! Dat programma wijst er sinds 2005 kopers op om alleen bij erkende tuners de accessoires aan te schaffen, om zo onveilige verkeerssituaties te voorkomen. Desastreuze ongevallen als gevolg van onprofessionele onderdelen en montage komen immers nog steeds voor.

Veilig getuned
Ook deze Brabus 700 Widestar, een getunede Mercedes-Benz G 63 AMG, is op een veilige en legale manier getuned. Dat betekent uiteraard niet dat de Merc er minder krachtig om is. Niet minder dan 700 pk en 960 Nm haalt Brabus uit de 5.5 liter achtcilinder met dubbele turbo. Zijn topsnelheid bedraagt 240 km/h en al na 4,9 seconden is de bekende sprint achter de rug. Verschijnt oom agent in zijn Brabus in je binnenspiegel, dan denk je wel twee keer na voor je er vandoor gaat.
Het ruige uiterlijk heeft 'ie vooral te danken aan zijn robuuste Widestar-body en enorme 23 inch Platinum Edition-velgen. Of de 700 Widestar daadwerkelijk gaat surveilleren in Dubai is de vraag. Hij zou er in ieder geval zeker niet misstaan. Op de Dubai International Motor Show zag men de politie-Brabus officieel onthuld worden.