zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 18.10.2013

ww2.autoscout24.nl?article=387467

Nieuws: Volkswagen Golf R

Volkswagen geeft Golf R een prijskaartje

Volkswagen heeft de Golf R een prijs toebedeeld. Voor € 46.990,- staat de sportieveling bij de dealer en daarmee is ie verrassenderwijs € 1.000,- goedkoper in aanschaf dan zijn voorganger. En dat terwijl de nieuwste R ook een stukje sneller is geworden.

De nieuwe R krast meteen de vorige editie uit de boeken als snelste Golf ooit. De nieuwste Golf R is zelfs de eerste die onder de 5,0 seconden duikt. Met de DSG-transmissie lukt het om in 4,9 de 100 km/h te toucheren, terwijl dat met de handgeschakelde bak vier tienden langer duurt. Die prestaties haalt hij mede door de 4Motion-vierwielaandrijving en het elektronische sperdifferentieel, dat alle krachten afkomstig uit de 2.0 TSI-motor zo goed mogelijk op het asfalt weerlegt. Volgens de fabrieksopgave moet de R met DSG-bak aan 6,9 liter genoeg hebben om 100 kilometer te rijden. Met de manuele schakelbak lust ie 0,2 liter meer.

Uitrusting
Standaard is de Golf R onder meer inbegrepen met de herkenbare 18 inch wielen, bi-xenon, LED-dagrijverlichting en een multifunctioneel stuurwiel. Binnenin krijgt hij de Premium-boordcomputer, Climatronic, Multi Collision Brake, een alarm, vermoeidheidsherkenning en met alcantara beklede sportstoelen mee. De Golf R met DSG-transmissie kost € 49.490,- terwijl je voor de vijfdeurs een meerprijs van € 800,- neer moet tellen.

De Golf R is vanaf nu te bestellen en de toevoer start eind dit jaar.