zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 29.08.2013

ww2.autoscout24.nl?article=377842

Nieuws: Volvo XC90

Volvo toont stiekeme blik op nieuwe XC90

Gedurende de presentatie van de Concept Coupé toonde Volvo in het kort de eerste beelden van de nieuwe XC90. De Zweden deden dit om het nieuwe familiegezicht toe te lichten en ons natuurlijk alvast op te warmen voor de grote SUV.

Naast alle informatie en beelden van de Concept Coupé toonde Volvo tijdens de presentatie ook een glimp van de in ontwikkeling zijnde XC90. Het merk wilde hiermee duidelijk maken dat er veel gelijkenissen tussen het ´IAA´-studiemodel en de productievariant van de grote SUV zullen zijn. De Zweedse website Feber.se was vervolgens zo vriendelijk om een aantal foto's met de wereld te delen, zodat de primeur niet alleen beperkt bleef tot de journalisten in de zaal.

Minimaal 2014
Enkele overeenkomsten met de Concept Coupé zijn inderdaad aanwezig. Vooral de T-vormige verlichting, alsmede de prominente grille laten veel gelijkenissen zien. Het nieuwe gezicht van Volvo wordt zodoende langzaamaan uit de doeken gedaan. Tot de officiële onthulling van de productierijpe XC90 moeten we overigens nog wel tot minimaal 2014 wachten. Eerst zal Volvo nog een studiemodel op basis van de SUV voorstellen.