zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 06.08.2013

ww2.autoscout24.nl?article=372959

Nieuws: MINI Coupé & Roadster

‘MINI Coupé en Roadster eenmalige actie’

De respectievelijk in 2010 en 2011 gelanceerde MINI Coupé en Roadster zijn naar verluidt eenmalige acties. MINI zou niet te spreken zijn over de verkoopaantallen van de nichemodellen, al heeft het wel plannen voor een algemene opvolger.

MINI heeft ook eens ervaren hoe het is om toegejuicht te worden door velen maar slechts gekocht worden door weinigen. We duiden hiermee op de MINI Coupé en Roadster. Beide zijn erg leuke auto's, maar dat blijkt voor veel consumenten niet voldoende te zijn om ook daadwerkelijk over te gaan op aanschaf. Volgens een Australische website heeft MINI daarop besloten ze geen directe opvolgers te geven. In plaats daarvan stopt het Britse merk naar verluidt liever tijd en geld in de ontwikkeling van een compacte sportauto die enigszins losstaat van het overige leveringsprogramma. Hoewel dit model de karakteristieke designstijl van MINI zal bewaken, worden slechts weinig carrosseriepanelen gedeeld met de nieuwe MINI Hatchback.

Hard- en softtop
Om de nichemarkt waarin de Coupé en Roadster actief zijn niet helemaal vaarwel te zwaaien zal de vermeende sportauto verkrijgbaar zijn met een hard- of een softtop. Een beetje zoals Mazda met de MX-5 doet dus. Voor de aandrijving worden diverse mogelijkheden geopperd. Niet verwonderlijk, want BMW beschikt (binnenkort) nogal over wat opties. Worden het louter driecilinders of toch de bewezen 2.0 TwinPower-viercilinders? MINI's 1.6 liter turbo uit de Cooper S JCW kan natuurlijk ook nog. Een krachtverdeling op de voorwielen ligt voor de hand, maar wellicht moeten we wat dat betreft ook maar gewoon wachten tot het naderen van 2016, het moment waarop de auto verwacht wordt.

Bron: motoring.com.au