zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 25.07.2013

ww2.autoscout24.nl?article=370969

Nieuws: Citroën C-Elysée WTCC

Nieuwe racer van Citroën: C-Elysée WTCC

Citroën heeft haar wapenfeit in de WTCC onthuld. Het model dat gebaseerd is op de voor onze markt onbekende C-Elysée zal volgend jaar deelnemen in het WTCC met achter het stuur niemand minder dan Sébastien Loeb.

De Citroën C-Elysée is een C-segment sedan waarmee Citroën haar pijlen richt op snelgroeiende markten als China, Rusland en Latijns-Amerika. Een markt waar fabrikanten momenteel hun heil zoeken. Van de Fransen dan ook een slimme stap om een model te nemen dat juist voor die markten zeer geschikt is om tijdens het mondiaal georiënteerde WTCC zich in de kijker te spelen.

380 pk sterke viercilinder
Sébastien Loeb krijgt de beschikking over de volledig in racetrim uitgevoerde C-Elysée met onder de motorkap een 1.6 liter turbomotor met een vermogen van 380 pk en koppel van 400 Nm; dezelfde motor als in de DS3 WRC. Inclusief de coureur weegt de Franse racebolide 1.100 kg.

Testprogramma
Nadat de auto enkele dagen geleden zijn eerste meters op het circuit maakte, wordt de Citroën C-Elysée WTCC nu aan een intensief testprogramma onderworpen. De auto maakt zijn eerste publieke opwachting op de IAA in Frankfurt (medio september.