zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 11.07.2013

ww2.autoscout24.nl?article=368373

Nieuws: BMW M6

BMW M6-trio volgens AC Schnitzer

AC Schnitzer vond de BMW M6-familie ietwat te soft. De Duitse tuner heeft daarom een forse bodykit ontwikkelt die zowel de bezitter van de Gran Coupé, Coupé en Cabriolet moet behagen.

Hoewel wijzelf de BMW M6 Gran Coupé, Coupé en Cabriolet nooit zouden koppelen aan woorden als bedeesd of weinig imponerend, vond AC Schnitzer dat het allemaal nog wel wat brutaler kon. De Duitsers ontwikkelden daarom een compleet koolstofvezel-bodykit voor deze drie M-modellen, met onder andere een agressieve voorspoiler en dito diffusser. Tevens heeft AC Schnitzer een nieuwe chromen grille, zijskirts, 20 of 21 inch lichtmetalen wielen en een achterspoiler voor de Coupé in het assortiment.

Krachtvoer
Om zijn extra krachtige uiterlijk te benadrukken heeft AC Schnitzer de M6 voorzien van een stevige vermogensupgrade. De standaard 560 pk werd verhoogd tot een maximum van 620 pk. Ook het koppel profiteerde fors van het toegediende krachtvoer; dat steeg namelijk van de originele 680 Nm naar een totaal van maar liefst 790 Nm. Desgewenste kan de snelheidsbegrenzer verwijderd worden zodat de topsnelheid meestijgt naar 305 km/h. Af-fabriek is dit 250 km/h. Meer technische aanpassingen ter bevordering van de prestaties zijn er te vinden in de vorm van een verlagingset, een sportonderstel en een aangepast uitlaatsysteem.